Lämpimät lapaset koneessa huovuttaen

Pesukoneessa huopuvasta Puistotie-langasta syntyy takuulla lämpimät ja tiiviit lapaset, joista ei tuuli pääse läpi! Tämä huovutuslapanen pitää varmasti kädet lämpöisinä!

  • TASO: Keskitaso
  • LANKA: Puistotie
  • LANKAMENEKKI: 2 kerää (100g)
  • VÄLINEET: Puikot: 7mm tai käsialan mukaan
  • SUUNNITTELIJA: Kaupunkilanka

OHJE

Ohjeella tulee naisen lapanen. (käden mitat: ranteesta keskisormen päähän 18 cm, ympärysmitta rystysien kohdalta 18 cm.)

1. Luo 30 silmukkaa ja jaa silmukat 4 puikolle. Kerroksen vaihtumakohta on 1. ja 4. puikon välissä.

2. Neulo sileää suljettua neuletta 15 kerrosta.

3. OIKEAN KÄDEN LAPANEN: neulo kolme puikkoa normaalisti, neulo neljännen puikon alussa 6 silmukkaa eri värisellä langalla, siirrä eriväriset silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo kerros loppuun normaalilla langalla.
VASEMMAN KÄDEN LAPANEN: Neulo ensimmäisen puikon 6 viimeistä silmukkaa erivärisellä langalla, siirrä eriväriset silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo kerros loppuun normaalilla langalla.

4. Neulo vielä 22 kerrosta (työssä yhteensä 38 kerrosta) ja aloita sitten nauhakavennukset

5. Neulo 1. ja 3. puikoilla puikon kolmanneksi ja toiseksi viimeiset silmukat oikein yhteen ja neulo puikon viimeinen silmukka normaalisti oikein. Neulo 2. ja 4. puikoilla ensimmäinen silmukka oikein ja tee sitten ylivetokavennus (nosta 1 silmukka neulomatta, neulo yksi silmukka ja nosta edellinen eli puikolle nostamasi silmukka neulotun silmukan yli).

6. Jatka kavennuskerrosten tekemistä joka toisella kerroksella, kunnes puikolla on jäljellä 4 silmukkaa, tee sitten kavennukset jokaisella kerroksella

7. Kun työssä on 8 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele työn sisäpuolelle.

8. PEUKALO: Vedä erivärinen apulanka pois ja poimi peukolaaukon ylhäällä ja alhaalla olevat silmukat puikoille. Poimi lisäki peukaloaukon sivuista yhteensä kolme silmukkaa

9. Jaa silmukat kolmelle puikolle ja neulo sileää suljettua neuletta 13 kerrosta

10. Aloita kavennukset. Neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen, neulo 1 silmukka oikein. Jatka näin kavennuksia kunnes työssä on jäljellä yhteensä 6 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä häntälanka silmukoiden läpi.

11. Päättele langat tumpun sisäpuolelle

12. Laita tumppu pesukoneeseen 40 asteeseen. Kun tumppu on huovutettu pesukoneessa, voit muotoilla ja venyttää sitä märkänä hieman. Kuivata tasossa.