Kesäpaita pitsiyksityiskohdilla

Kaunis kesäneule syntyy ihanasta puuvilla-pellavalangasta. Kesäpaidan juju on olkapäiden virkatuissa pitsiyksityiskohdissa. Ohje on kokoa S (s-kokoiselle löysähkö, m-kokoiselle tyköistuvampi)

  • TASO: Haastava
  • LANKA: Koskipuisto
  • LANKAMENEKKI: 350g
  • VÄLINEET: Pyöröpuikot ja sukkapuikot nro 4 ja 4,5, virkkuukoukku nro 4
  • SUUNNITTELIJA: Hanne Piirainen

OHJE

Luo 192s, neulo suljettuna neuleena *2o,2n* yhteensä 5cm. Merkitse sivusauman kohdat silmukkamerkein.

Neulo sileää oikeaa kunnes kappaleen korkeus on 15cm. Kavenna joka viides kierros 1s sivusauman silmukkamerkein molemmin puolin kolme kertaa. Neulo kunnes kappaleen korkeus on 40cm. Päätä sivusaumoissa 3s, merkin molemmin puolin (6s per sivusauma, yhtään. 12s). Neulo etu-ja takakappaleet jatkossa erikseen.

TAKAKAPPALE

Päätä reunoissa vielä 3x 1s(78s) joka toinen kierros. Kun kädentien korkeus on 20cm päätä pääntietä varten keskimmäiset 28s. Neulo ensin toinen puoli. Päätä vielä päätien reunassa 2x2s joka toinen kierros. Kun kädentien korkeus on 21cm, päättele ja katkaise lanka. Neulo pääntie toinen puoli samoin.

ETUKAPPALE

Päätä reunoissa joka toinen kierros 3x1s.(78s). Kun kädentien korkeus on
9cm, ota keskimmäiset 18s langalle odottamaan. Neulo pääntie toinen puoli ensin. Päätä pääntien reunassa joka toinen kierros 3x2s ja 4x1s. Kun kädentien korkeus on 21cm, päätä silmukat. Neulo toinen puoli vastaavasti.

HIHAT

Luo 40s, neulo *2o,2n* 5cm. Merkitse kierroksen alkamiskohta. Neulo sileää oikeaa kunnes kappaleen korkeus on 12 cm. Tee lisäykset kierroksen alkamiskohdassa ensimmäisen silmukan molemmin puolin 15kertaa (70s).

HUOM! Kun hihan korkeus on 30cm, päättele hihan keskimmäiset 30s. Jatka levennyksiä ja neulo loppu hihasta tasona. Kun kappaleen korkeus on 47cm, päättele kierroksen alkamiskohdassa molemmin puolin joka toinen kierros 3x2s ja 4x1s. Päätä loput silmukat. Neulo toinen hiha samoin.

Poimi kauluksesta ohuemmilla puikoilla 72s plus langalla odottavat 18s (90s) neulo *2o, 2n* 3cm.

Virkkaa kaksi olkapalaa alla olevan kaavion mukaan.

Ompele olkapalat hihoihin. Ompele olkasaumat ja hihat aukkoihin.