Kimaltavat joulukoristeet

Nopeasti valmistuvilla joulupalloilla koristat oman kuusen tai ilahdutat ystävää joulun alla! Neulo kimaltavat koristeet Pyynikki-langasta tai yksiväriset Kivijalka-langasta.

  • TASO: Helppo
  • LANKA: Pyynikki, Kivijalka
  • VÄLINEET: Sukkapuikot 3,5mm
  • SUUNNITTELIJA: Hanne Piirainen; Ohje pohjautuu Ravelrystä löytyvään ”Swirl Ball Mystery Knit” -ilmaisohjeeseen

HUOMIOITAVAA:

Älä katkaise lankaa värin vaihtuessa, vaan kiepauta se kierroksen alussa käytössä olevan langan ympäri löyhästi, jotta se kulkee kierroksen alussa mukana.

Pallon voi neuloa yksiväriseksi, lankaa voi vaihtaa joka toinen kierros tai harvemmin. Voit neuloa myös nurjan puolen silmukat nurin jolloin pallo on sileää oikeaa pinnaltaan. Kokeile myös halutessasi jotain pintaneuletta, esimerkiksi helmineuletta.

OHJE:

Luo 26silmukkaa, jätä vähintään 30cm pitkä häntä langasta alkuun.

1krs: 1s oikein, 2s oikein yhteen, 22s oikein, lisää 1s neulomalla silmukoiden välinen lankalenkki kiertäen oikein, 1 oikein.

2krs: 26s oikein

Toista 1. ja 2. kierrosta, vaihda väriä kierroksen alussa ja jätä saman mittainen häntä langasta mitä alkusilmukoiden häntä on.

Jätä kaikista vaihdetuista väreistä hännät.

Neulo kaikkiaan noin 60 kierrosta. Päätellessä  jätä reilu häntä langasta päättelyä varten.

Pujota häntä neulaan, pujottele lanka reunan silmukoiden läpi, kiristä tiukalle ja ompele samalla langalla aloitus- ja lopetusreunat yhteen. Käännä ompelukohdat nurjalle , pujottele toisen reunan silmukat neulalla ja ennen kiristämistä tiukalle täytä vanulla. Jätä kierrosten alussa jätetyt silmukat työn päälle!

Letitä hännät ja solmi letti lenkiksi, josta pallon voi ripustaa.

VINKKI:

Tee samalla ohjeella koristeen sijaan lelu kissalle. Laita silloin vanun keskelle suklaamunan muovikotelo, jonka sisällä on kulkunen tai vaikkapa munan sisällä rapisevaa riisiä.

Ohjekyselyt: hanne.piirainen@gmail.com