Muhkea huivi käsivarsineulonnalla

Tee itsellesi helppo kasivarsineulontahuivi! Tämän huivin tekemiseen et tarvitse mitään välineitä, neulominen hoituu käsillä. Valmista tulee vauhdilla ja lopputulos on taatusti näyttävä!

  • TASO: Helppo
  • LANKA: Kaide
  • LANKAMENEKKI: 3 vyyhtiä (450g)
  • SUUNNITTELIJA: Kaupunkilanka

OHJE

1. SILMUKOIDEN LUOMINEN

Silmukoiden luominen tapahtuu samalla periaatteella kuin normaalistikin neuloessa. Katso ohje videolta.

Luo huiviin 4 silmukkaa.

2. NEULOMINEN

Ota oikealla kädellä myötäote langasta ja vedä oikealla kädellä oleva silmukka vasemmalla kädellä oikean nyrkkisi yli ja päästä irti. Oikeaan käteesi muodostoi silmukka, laita vasen kätesi silmukasta takakautta läpi.

Ensimmäinen silmukka tehdään erilailla kun muut silmukat, kumpaankin suuntaan mentäessä.

Ota oikealla kädella kiinni langasta siten, että lanka jatkuu pikkurillisi puolelta kerään eli rystyset osoittavat kohti kattoa. Vedä vasemmalla kädelläsi oikealla kädellä oleva silmukka oikean nyrkkisi yli. Laita nyt vasen kätesi silmukasta etukautta läpi.

Kun olet neulonut kaikki neljä silmukkaa, tee sama pielikuvana siirtäen silmukoita vasemmalta kädeltä oikealle. Katso mallia videosta.

Jatka näin kunnes huivi on riittävän pitkä.

3. PÄÄTTÄMINEN

Käsivarsineulonnalla päätteleminen tapahtuu samalla tavalla kuin puikoillakin neuloessa. Neulo kaksi ensimmäistä silmukkaa normaalisti kuten tähänkin asti. Päästä irti langasta ja nosta ensimmäinen silmukka toisen silmukan ja nyrkkisi yli ja päästä irti. Neulo taas yksi silmukka normaalisti ja nosta aiempi silmukka juuri tekemäsi silmukan ja nyrkkisi yli ja päästä irti. Kun työssä on jäljellä enää yksi silmukka, vedä lanka sen läpi.

Lopuksi päättele langanpäät kieputtelemalla ne neuloksen sisään. Voit myös ommella langan päät muutamalla pistolla kiinni neulokseen, jotta ne eivät pääse purkaantumaan.