Muhku-villakauluri

Tämä superlämmin kauluri neulotaan muhkeasta Satama-villalangasta ja paksusta langasta työ valmistuu nopeasti. Kauluri lämmittää ihanasti myös dekolteeta, yläselkää ja hartioita. Takin alta kauluri näyttää tyylikkäältä poolovillapaidalta.

  • TASO: Keskitaso
  • TEKNIIKKA: Neulominen
  • LANKA: Satama
  • OHJEESSA KÄYTETYT VÄRIT: 01 luonnonvalkoinen
  • LANKAMENEKKI: n. 300g
  • VÄLINEET: Pyöröpuikko nro 7 tai käsialan mukaan
  • SUUNNITTELIJA: Kaupunkilanka

Lataa tästä ohje pdf-tiedostona:


1. Kaulus

Luo 86 silmukkaa ja neulo pyörönä 1 oikein 1 nurin 40 kerrosta. Neulo yksi kerros oikeaa.

2. Olan levennykset

Lisää silmukkamerkit seuraavasti: 16s, silmukkamerkki, 11s, silmukkamerkki, 32s, silmukkamerkki, 11s, silmukkamerkki, 16s.

Lisäykset neulotaan jokatoisella kierroksella jokaisen silmukkamerkin molemmilla puolilla seuraavasti: kun puikolla on 1s ennen silmukkamerkkiä, tee oikealle kallistuva lisäys (ota silmukoiden välinen lanka takakautta vasemmalle puikolle ja neulo etulangasta oikein). Neulo 1 oikein. Silmukkamerkin jälkeen neulo 1 s oikein ja tee sitten vasemmalle kallistuva lisäys (ota silmukoiden välinen lanka etukautta vasemmalle puikolle ja neulo takalangasta oikein).

Jokaisella lisäyskerroksella työhön tulee 8 silmukkaa lisää.

Neulo näin yhteensä 12 kierrosta (6 lisäyskierrosta) ja jatka sitten neulomalla olkapäiden päälle jääviin osioihin 1o, 1n -joustinneuletta. Neulo kaulurin eteen ja taakse jäävillä osuuksilla kaikki oikein.

Jatka olkakohtien joustinneuletta vielä 4 kerrosta.

3. Olan kohtien päättely

Neulo kaikki oikein ensimmäiseen silmukkamerkkiin asti, päättele silmukat seuraavaan silmukkamerkkiin asti seuraavasti: Neulo 2s oikein, siirrä neulomasi silmukat vasemmalle puikolle ja neulo ja takareunoista oikein yhteen, *neulo 1s oikein, siirrä 2s vasemmalle puikolle ja neulo ne takareunoista oikein  yhteen*. Toista ** seuraavaan silmukkamerkkiin asti ja tee päättely vielä kerran. 

Neulo kaikki oikein seuraavaan silmukkamerkkiin asti ja tee toisen olan päättelyt samalla tavalla kuten edellä. 

Neulo kierros loppuun kaikki oikein. 

Nyt pyöröpuikolla on etu- ja takakappaleiden silmukat. Voit pitää atukappaleen silmukat pyöröpuikolla ja jatkaa takakappleen neulomisella. 

4. Takakappale

Neulo kaikki kappaleen silmukat oikein ja käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta puikolle. Neulo kappaleen nurjalla puolella silmukat nurin. 

Lisää joustinneule kappaleen reunoihin, ehkäistäksesi reunojen käpristymisen. Tee se seuraavasti. Työn oikealla puolella nosta ensimmäinen silmukka neulomatta puikolle, neulo 1 nurin, 1 oikein, 1 nurin, 1 oikein ja 1 nurin, neulo kaikki oikein kunnes puikolla on 6s, neulo 1 nurin, 1 oikein, 1 nurin, 1 oikein, 1 nurin ja viimeinen silmukka oikein. 

Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta puikolle, neulo 1 oikein, 1 nurin, 1 oikein, 1 nurin, 1 oikein ja neulo kaikki silmukat nurin, kunnes puikolla on jäljellä 6s, neulo 1 oikein, 1 nurin, 1 oikein, 1 nurin, 1 oikein, 1 nurin.

Jatka näin yhteensä 24 kierrosta tai kun takakappale on lähes halutun mittainen. Jatka sitten neulomalla 1 oikein 1 nurin -joustinneuletta koko kappaleen matkalla 6 kerrosta. Päättele silmukat ja katkaise lanka.

5. Etukappale

Jatka neulomalla etukappale samalla tavalla kuin takakappale, mutta neulo etukappaleesta pidempi. Ennen lopun joustinneuletta, neulo 36 kerrosta ja sitten 1 oikein 1 nurin joustinneuletta. Päättele silmukat ja katkaise lanka.

6. Viimeistelyt 

Päättele langat työn nurjalle puolelle (huomioi kauluksessa kumpi puoli jää nurjalle puolelle kun kauluksen kääntää). Höyrytä kauluri kevyesti.