Raidallinen kesätunika

Kesän viilein tunika syntyy pellavasta ja puuvillasta. Pue housujen kanssa tunikana tai kuumalla kelillä mekkona. Kuvan mallissa väri 1 = beige 10 ja väri 2 = rose 40. Ohje on kokoa S (s-kokoiselle löysä malli, m-kokoiselle tyköistuvampi)

  • TASO: Keskitaso
  • LANKA: Koskipuisto
  • LANKAMENEKKI: 450g
  • VÄLINEET: Pyöröpuikot 40cm ja 80cm 4,5
  • SUUNNITTELIJA: Hanne Piirainen

HELMAN KAARROKKEET

Luo 97s värillä 1. Neulo *1o,1n* 5kierrosta edestakaisin. Neulo jatkossa sileää neuletta. Neulo oikeaa kunnes jäljellä on 37s, neulo 2s oikein yhteen, 1s. Käännä työ. Nosta lanka puikon päältä työn taakse ja kiristä. Neulo nurin 26s, 2s nurin yhteen, 1s nurin. Käännä työ, nosta lanka puikon päältä työn taakse, kiristä. Neulo edes takaisin Kunnes reunasilmukat ovat loppuneet ja puikolla on yhteensä 73s.

Jätä kappale odottamaan ja neulo toinen samoin.

Yhdistä helmakappaleet samalle pyöröpuikolle ja neulo jatkossa sileää oikeaa.

Kun kappaleen korkeus on 20cm, vaihda väri 2 lanka. Neulo värillä 2 20cm. Neulo vielä vuorotellen värillä 1 ja 2 kaksi raitaa kummallakin, yhden raidan korkeus aina 10cm.

Päätä sivusaumoissa kohdalta kainaloista molemmilta puolilta 7s. Neulo loput kappaleista erikseen.

Takakappale: Neulo kunnes kappaleen korkeus on 21cm. Siirrä keskimmäiset 25s langalle odottamaan kaikista varten. Neulo olkapäät erikseen. Päättele vielä 2x1s pääntie reunassa joka toinen kierros, päättele loput silmukat.

Neulo toinen puoli samoin.

ETUKAPPALE

Neulo kunnes korkeus on 14cm. Jätä keskimmäiset 15s langalle odottamaan kaikista. Neulo olkapään reunassa vielä joka toinen kierros 2x2s ja 3x1s yhteen. Kun olkapään korkeus on 22cm, päättelen silmukat ja neulo toinen puoli samoin.

Poimi hihansuissa 82s ja neulo 5kierrosta *1o, 1n* päättelen napakasti. Poimi pääntieltä odottamaan jätetyt 58s ja lisäksi tasaisin välein 40s ja neulo 5krs *1o, 1n. Päätä napakasti.