Säärystimet helpolla pitsikuviolla

Säärystimet lämmittävät ihanasti pakkaskeleillä! Yksivärisiin säärystimiin saa helposti ilmettä yksinkertaisella pitsikuviolla, joka onnistuu aloittelijaltakin! Halutessaan säärystimistä voi tehdä myös joogaan tarkoitetut versiot! Katso ohje ja kuvat alempaa.

 • TASO: Helppo
 • LANKA: Kivijalka
 • LANKAMENEKKI: 1 kerä (100g)
 • VÄLINEET: Puikot: 3,5mm tai käsialan mukaan
 • SUUNNITTELIJA: Kaupunkilanka

OHJE

Ohjeella tulee säärystin noin 35cm ympärysmitaltaan olevaan pohkeeseen. Jos säärystintä haluaa pitää rypyssä, se menee myös paksummalle pohkeelle! Pitsikuvio on jaollinen 6 silmukalla.

 1. Luo 48 silmukkaa, jaa silmukat 4 puikolle ja neulo haluamaasi joustinneuletta 14 kerrosta suljettuna neuleena. Neulo yksi kerros oikeita silmukoita.
 2. Aloita pitsikuvio: *Ota langankierto puikolle ja tee ylivetokavennus (nosta 1 s puikolle neulomatta, neulo 1o, nosta aiemmin nostamasi silmukka seuraavan yli). Neulo 4 oikein.* toista *-* kierros loppuun.
 3. Neulo 1 kierros oikein.
 4. Neulo 1 oikein ja tee sitten pitsikuvio kuten kohdassa 2. Langankierto + ylivetokavennus siirtyy aina yhden silmukan eteenpäin joka kierroksella.
 5. Jatka tällä periaatteella, kunnes olet neulonut pisikuviota 76 kerrosta.
 6. Neulo joustinneuletta 17 kerrosta ja päätä.

7. Neulo joustinneuletta 6 kerrosta ja päättele sitten 1. 2. puikon silmukat (24 silmukkaa) ylivetokavennuksilla, neulo kerros loppuun. Luo 24 silmukkaa ja jatka joustinneuleen neulomista vielä 11 kerrosta ja päätä.