Virkattu kalanruoto-tuubihuivi

Paksusta, pehmeästä ja superlämpimästä Satama-langasta virkattu tuubihuivi valmistuu nopeasti näyttävällä kalanruoto-tekniikalla. Valitse tähän tekniikkaan normaalia suurempi koukku, niin saat muhkeaa jälkeä.

  • TASO: Keskitaso
  • TEKNIIKKA: Virkkaus
  • KOKO: Korkeus: n. 22cm, ympärysmitta n. 60 cm
  • LANKA: Satama
  • OHJEESSA KÄYTETYT VÄRIT: 93 savunharmaa
  • LANKAMENEKKI: 3 kerää
  • VÄLINEET: Virkkuukoukku nr 10 tai käsialan mukaan
  • SUUNNITTELIJA: Kaupunkilanka

Ohjeessa käytety silmukat ja lyhenteet

krs= kerros
kjs= ketjusilmukka

ps= piilosilmukka (vie koukku edellisen kerroksen silmukan läpi, kierrä lanka koukulle ja vedä molempien koukulla olevien silmukoiden läpi)
pp= puolipylväs (kierrä lanka koukulle, vie koukku edellisen kerroksen silmukan läpi, kierrä lanka uudelleen koukulle ja vedä se edellisen kerroksen silmukan läpi. Kierrä lanka koukulle ja vedä se kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi)

Tuubihuivin ohje

Virkkaa 26 kjs. Virkkaa pp koukusta katsottuna toiseen silmukkaan. Virkkaa 1 kerros puolipylväitä (tämä on nyt työn nurja puoli). Käännä työ.

Oikea puoli (Kuvat ja video Alla)

Virkkaa 1 kjs ja 1 pp. Vie koukku puolipylvään vasemman puoleisen langan (kuva 1) alta. Koukulla on nyt kaksi silmukkaa (kuva 2). Vie koukku silmukan alta (kuva 3), ota lanka koukulle (kuva 4) ja vedä silmukan läpi. Koukulla on nyt kolme silmukkaa (kuva 5). Ota lanka taas koukulle (kuva 6), vedä lanka kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi (kuva 7). Jatka näin koko kerros ja käännä työ.

Nurja puoli (Kuvat ja video alla)

Nurjalla puolella virkataan samalla tavalla kuin oikealla puolella mutta työn takapuolelta (eli oikealta puolelta) päin.

Virkkaa 1 kjs ja virkkaa pp siten, että viet koukun työn takapuolelta päin silmukan läpi (kuva 8). Virkkaa samoin kuin oikealla puolella vieden ensin takapuolella (oikea puoli) koukku vasemman puoleisesta puolipylvään langasta (kuva 9) ja sitten takakautta silmukan läpi. Katso tarkempi ohje videolta.

Virkkaa kalanruotoa yhteensä 40 kerrosta (eli 20 “kokonaista kalanruotoa”, oikea puoli + nurja puoli) tai niin kauan kunnes se on hyvän mittainen kaulan ympäri. Virkkaa tai ompele parsinneulalla työ tuubiksi ja päättele. Valmista!