Kesäyö-pitsivillasukat

Hempeät ja kauniit, kuten kesäyö. Suurikuvioinen pitsineule näyttää kauniilta yksivärisessä sukassa. Tämä malli on hieman haastavampi, mutta tarjoaa mukavaa haastetta hieman kokeneemmalle neulojalle.

  • TASO: Haastava
  • TEKNIIKKA: Neulominen
  • KOKO: 38-39
  • LANKA: Kahvihetki
  • OHJEESSA KÄYTETYT VÄRIT: 01 luonnonvalkoinen
  • LANKAMENEKKI: n. 100g
  • VÄLINEET: Sukkapuikot nro 3 tai käsialan mukaan
  • SUUNNITTELIJA: Kaupunkilanka

Lataa tästä ohje pdf-tiedostona:


Ohjeessa käytetyt termit

SSK-kavennus: Nosta 2 s oikealle puikolle neulomatta viemällä puikko vasemmalta oikealle (eli kuin olisit neulomassa niitä). Siirrä silmukat suoraan takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takareunoista oikein yhteen.

1. Varsi

Luo 48 silmukkaa ja jaa ne 4 puikolle (12 s per puikko) ja neulo suljettuna neuleena 1 o 1n -resoria 12 kerrosta. Aloita kaavio A:n mukainen pitsineule. Neulo 2 mallikertaa. 

2. Vahvennettu kantapää

Neulo 1. puikon silmukat oikein ja vielä 1 s 2. puikolta, käännä työ. Nosta ensimmäinen s nurin neulomatta, neulo 2 s nurin yhteen, *nosta 1 s, neulo 1 s nurin* ja jatka *-* puikon loppuun asti. neulo nurjalla puolella 4. puikon silmukat (1 2s) samalla tavalla *-* samalle puikolle. Puikolla on nyt 24 s. Käännä työ.

Kantalappu

Neulo vahvennettua neuletta seuraavasti: Oikea puoli: Nosta 1 s neulomatta, neulo loput silmukat oikein. Käännä työ. Nurja puoli: *Nosta 1s neulomatta, neulo 1 s nurin*, jatka *-* puikon loppuun. Käännä työ.

Toista näin 11 kertaa ja neulo vielä oikean puolen kierros. Kantalapussa on nyt 24 kerrosta.

Kantapään kavennukset

** Nurja puoli: *nosta 1s neulomatta, neulo 1s nurin*, toista *-* kunnes vasemmalla puikolla on jäljellä 9 silmukkaa ja neulo 2 s nurin yhteen. Vasemman puoleiselle puikolle jää nyt 7 silmukkaa. Käännä työ. 

Nosta 1 s neulomatta, neulo 6 s oikein, tee SSK-kavennus. Vasemmalla olevalle puikolle jää nyt 7 silmukkaa. Käännä työ. **

Toista **-** vielä niin monta kertaa, että kantalapun sivuilta loppuu silmukat. Jaa silmukat 2 puikolle 4 s per puikko. 

3. Jalkaterä

Poimi kantalapun kummastakin reunasta 12 silmukkaa ja puikkojen välistä vielä yksi 1 silmukka kummaltakin puolelta. Neulo kantapään vasemmalla reunalla olevat silmukat kiertäen oikein. Neulo 4 puikon silmukat (kantapään oikeasta reunasta poimimasi silmukat) oikein.

Tästä eteenpäin neulo 1. ja 4. puikoilla (sukan pohjaan jäävä puoli) sileää neuletta (kaikki oikein) ja tee kantapään jälkeiset kavennukset seuraavasti: Neulo 1. puikon toiseksi ja kolmanneksi viimeiset silmukat oikein yhteen ja viimeinen silmukka normaalisti ja 4. puikon alussa neulo 1 s normaalisti ja tee sitten ssk-kavennus. Neulo yksi välikerros, jossa neulot kaikki 1. ja 4. puikon silmukat oikein. Jatka kavennuksia joka toisella kerroksella kunnes 1. ja 4. puikolla on kullakin 12 s.

Neulo kantapään jälkeen 2. ja 3. puikoilla (yhteensä 23 s) pitsineuletta seuraavasti:

Neulo heti kantapään jälkeen kaavio B.

Neulo kaavio C riviltä 6 eteenpäin loppuun asti.

Neulo kaavio C alusta riville 20 asti.

Neulo 2. ja 3. puikoilla kaavio D ja aloita samalla myös 1. ja 4. puikoilla kärkikavennukset seuraavasti

4. Kärkikavennukset nauhakavennuksena

Neulo kärkikavennukset seuraavasti: 1. puikon lopussa, neulo puikon toiseksi ja kolmanneksi viimeiset silmukat oikein yhteen ja viimeinen silmukka oikein. Neulo 4. puikon alussa 1 s oikein ja tee sitten ssk-kavennus. 2. ja 3. puikkojen kärkikavennukset ovat kumaka kaaviossa.

Neulo kavennukset joka toisella kerroksella 3 kertaa. Tee tämän jälkeen kavennukset jokaisella kerroksella. 

Kun työssä on jäljellä 7 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. 

5. Viimeistelyt

Päättele langat ja höyrytä sukat kevyesti.